Hans Zijlstra, redacteur.

Aansprekende verhalen over onderwijs en onderzoek, daar sta ik voor. Vertel me je verhaal en ik schrijf het voor je op. Schrijven kan ik op ieder moment van de dag.

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact op.

Als historicus deed ik onderzoek naar natuurbeleving en naar Belgische vluchtelingen. Nu interview ik anderen over hun inzichten.

Mijn ervaring

‘Eindelijk iemand die goed kan luisteren,’ schreef een docent nadat ik haar had geïnterviewd.  Ieder interview, ieder verhaal is voor mij een mogelijkheid om iets nieuws te ontdekken, om mensen te spreken die ik anders niet had ontmoet. Ik sta open voor hun verhalen. 

Voor Hogeschool Utrecht schreef ik over onderwijs met impact voor de website ‘HU ontwikkelt.’ Daarvoor interviewde ik onderzoekers, docenten, studenten en professionals uit de praktijk. Mijn ervaring: van het ene verhaal komt het andere. Het onderwijs zit er vol mee.

Bijdragen aan websites en tijdschriften: HU ontwikkelt, Onderwijs van Morgen, Geschiedenis.nl, Nemo Kennislink; Basisschool Management, Archeologie Magazine, Geschiedenis Magazine, Tijdschrift Monumenten, Ons Erfdeel, Op Lemen Voeten, Tijdschrift Oud-Utrecht.

Mijn opleiding
Cursus schrijven voor SEO 2019
Schrijven voor het web 2007
Informatief schrijven 2006
Studie geschiedenis 1981-1988

Geschiedenis
Onderwijs is op de toekomst gericht maar heeft een interessante geschiedenis. Van ons onderwijsverleden kunnen we nog veel leren. Daarom verdiep ik me in de geschiedenis van de in 1970 opgerichte Nieuwe Lerarenopleidingen. Wat is van het idealisme van toen terecht gekomen?