(Blog) Circulaire economie: samenwerken in de keten

Circulaire economie

Afval is overal. Als je kijkt hoeveel je zelf dagelijks weggooit, zinkt de moed je in de schoenen. Komt dit ooit nog goed? Maar er gloort hoop: hergebruik.

In het klein doen we dat al, repareren, een tweede leven geven, en als we dat nou eens voor de hele economie gaan doen? Dat gaat een flinke stap verder dan recyclen: verbranden of omsmelten. Voor hergebruik op grote schaal is afstemming tussen bedrijven nodig. Samenwerking in de hele productieketen, zegt lector circulaire economie Koen Dittrich.

Leren in de praktijk
Studenten van het Kenniscentrum business innovation leren in de praktijk van het midden- en kleinbedrijf hoe dat werkt. Hoe stem je de productie van verschillende kleine bedrijven op elkaar af? Met de kennis uit hun opleiding zetten zij stappen richting hergebruik. Misschien dat die zak met afval in huis dan straks wel verleden tijd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s