(Blog) Circulaire economie: van bloem tot blouse

Begin september op het Brabantse land. De dahlia’s zijn geoogst, het jaarlijkse bloemencorso van Zundert, een van de grootste ter wereld, staat weer voor de deur. Honderdduizenden bloemen in alle kleuren, van helder wit tot dieppaars, versieren de praalwagens. Maar wat te doen met de rest van de bloemen op het land? Composteren is doodzonde. Organisaties in en rond Zundert en Hogeschool Rotterdam sloegen daarom de handen ineen. Studenten biochemie en business studies van Hogeschool Rotterdam werken gezamenlijk aan een circulaire oplossing. Ze gaan bijvoorbeeld na of ze kleurstoffen kunnen ontwikkelen uit de bloemen. En kan je de vezels van de planten gebruiken om er kleding mee te maken? Van bloem tot blouse? Voor je het weet dragen de duizenden bezoekers van het bloemencorso blouses in alle kleuren.

https://www.hogeschoolrotterdam.nl/hogeschool/nieuws/kc-business-innovation/van-bloem-naar-blouse/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s